- Autor: ABULA
- Doba přípravy (min.): 5
- Uživatelský recept
- Porce: 0.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Fazole mungo klíčky | 100 |
Energetická hodnota celkem: 150 kJ
Bílkoviny (g): 3,
Tuky (g): 0,
Sacharidy (g): 6,
SAFA (g): 0,
Cukry (g): 4,
Vláknina (g): 2,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 150 kJ
Bílkoviny (g): 0, Tuky (g): 0, Sacharidy (g): 0, SAFA (g): 0, Cukry (g): 0, Vláknina (g): 0, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Hrst fazolek Mungo propláchnu, zaliji vodou a nechám bobtnat asi 12 hodin. Nabobtnalé fazolky přeliji do cca půllitrového plastového kelímku (od smetany či jogurtu), kterému jsem do dna vystřihla několik otvorů. Přikryji nějakým víčkem a nechám stát na misce na teplém místě. Nejméně třikrát denně dobře propláchnu pod tekoucí vodou. Vyrostlé klíčky dávám na chleba s tvarohem, do salátů, nebo chroupám jen tak. Krátkodobě je možné je uchovat v chladničce, ale raději opakovaně nakličuji menší množství.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.